ThinkDesignThis – 5 Kreativnih Poslovnih vještina / trening radionica – Zagreb, Nedjelja, 1.12.2019

5 Kreativnih Poslovnih vještina je trening radionica na kojoj ćemo kroz praksu proći 5P vještina, potrebnih svakome tko želi svoj način rada učiniti boljim, zanimljivijim i drugačijim od sličnih:

 • Primjeti neizgovoreno
 • Pronađi pitanje koje traži odgovor
 • Potenciraj ideje – strukturirani brainstorming
 • Procjenom do odabira prave
 • Probom do feedbacka

5 Kreativnih poslovnih vještina dio su metodologije kojom se služe uspješne kompanije čijim proizvodima i uslugama ne možete odoliti – Design Thinking-om.

[Vizuelno bilježenje – Visual recording, način grafičkog zapisivanja koji također spada u kreativne poslovne vještine, na ovoj radionici NEĆEMO trenirati, ali ćete imati priliku sudjelovati u upisu teksta u vizuelni matrix]

Design Thinking je metodologija razvijanja poslovne ideje u skladu sa stvarnim potrebama vaših klijenata, kako bi vaša ponuda i način rada nadmašili očekivanja vaše publike, na vama isplativ i izvediv način. Sastoji od 5 koraka prakse kreativnih poslovnih vještina, koje ćemo kroz ovaj trening proći, a koje su potrebne svima koji žele uspješno raditi na “human-centred” način.

Cilj radionice je da zajedno, kroz trening na “neutralnom” i svakodnevnom primjeru, prođemo kroz jedan 5P ciklus, kako bi naučeno mogli primjeniti na svojem poslu.

Ova radionica je drugačija od sličnih zato što će nam u procesu rada pomoći će nam 2 kompleta coaching kartica (procesne i inspirativne) i vizualni matrix koji ćemo napuniti svojim podacima.

Osim kartica, polaznici u trajno korištenje dobijaju i iQUEio+ mobilnu aplikaciju (bogatiju inačicu aplikacije iQUEio) za plodonosniji brainstorming. 

Kartice i aplikaciju je za vas osmislila i izradila voditeljica radionice kako biste proces koji ćemo proći na radionici lako primjenili na vašim budućim projektima.

VRIJEME, MJESTO, CIJENA I PRIJAVA

Vrijeme i mjesto: Nedjelja 1.12. 2019, od 9 do 16 sati.

Mjesto održavanja: Ilica 15/I, dvorana Chilloutka

Cijena: 970kn, prijave primamo zaključno s 25.11. 2019

Nismo u sustavu PDV-a.

O voditeljici radionice:

Dijana Novak Krešić, arhitekt i trener poslovnih kreativnih vještina. Ima dugogodišnje radno iskustvo u vođenju građevinskih i investicijskih projekata u sklopu korporacija, te jednako intenzivno poduzetničko iskustvo su-vođenja interijerski specijaliziranog građevinskog poduzeća i vlasništva male galerije. Uz redovni posao oduvijek sa strane “vuče” kreativni, i napokon ih, osmišljavanjem prvog programa za oslobađanje kreativnog potencijala u poslovnom okruženju 2013, počinje spajati u jedan.

U tom procesu je završila dvogodišnju edukaciju korištenja Ekspresivne terapije u coachingu, NLP master coaching, Executive coaching, wingwave coaching emocija, TRE tension release exercise, edukaciju korištenja terapeutske fotografije u coachingu, te poznaje agilni način rada i metodologiju Design Thinking-a. Više pročitajte ovdje>>

KOME JE NAMJENJENA OVA RADIONICA?

Ova radionica je za vas ako:

 • razmišljate o vlastitom poslu i želite pronaći svoj način kako ćete se razlikovati od sličnih
 • imate svoj posao i želite pronaći način kako mu dodati “pozitivan twist”
 • želite pronaći način kako da u svoj način rada napravite zanimljivijim i prilagođenijim vašoj publici
 • želite uvježbati način kako produbiti svoje razumijevanje publike i njihovih stvarnih poslova
 • ne smatrate se kreativnom osobom, ali želite istražiti kako svojem načinu rada dodati autentičnu vrijednost
 • želite kroz praksu istražiti načine kako generirati inventivne poslovne ideje
 • želite osmisliti inovativnu poslovnu ideju kako bi otvorili mogućnost apliciranja za državne i EU subvencije, oko čega vam također možemo pomoći
 • želite u sigurnom okruženju, bez izlaganja svojih ideja i planova, istražiti načine kako podići nivo svoje poslovne inventivnosti
 • zaposleni ste i želite svojem načinu rada dodati autentičnu vrijednost i agilnost u pronalaženju boljih modela rada
 • želite prakticirati metodologiju rada na osmišljavanju inovativnih ponuda i postizanja većeg zadovoljstva klijenata, na način kako to rade svjetski uspješnici.

Ova radionica nije za vas ako:

 • želite na radionici raditi na svojim specifičnim idejama i poslovnim planovima.
  • Što možemo za vas napraviti?
   • Cilj radionice je da praktično prođemo kroz sve faze korištenja kreativnih poslovnih vještina, te da kroz to dobijete znanje i materijale kako biste znali cijeli ciklus replicirati samostalno. Vaši specifični planovi traže prikupljanje stvarnih podataka i referenci, detaljniju analizu vašeg posla kako bi vaše rješenje donijelo vrijednost i vašem poslu i vašoj publici i prilagođavanje ovog ciklusa vašim specifičnim potrebama, što je daleko dugotrajniji i dublji proces u koji se možete upustiti nakon što upoznate ovaj model rada.
 • želite čuti samo teoriju, bez praktične primjene i zajedničkog rada s drugim ljudima u grupi.
  • Zašto je važno doživjeti praksu?
   • Ova radionica je trening kpraktičnog korištenja kreativnih poslovnih vještina. One su dio Design Thinking-a, koji je praktična metodologija. Svaki zadatak, vježba i faza rada biti će prvo teoretski obrazloženi i pojašnjeni, a potom ćemo ih izvesti i tako praktično doživjeti iskustvo koje nam u teoretskom radu ostaje nedostupno.
 • smatrate da je kreativnosti mjesto samo u umjetnosti.
  • Što znači kreativnost u poslu?
   • Kreativnost u osnovi znači sposobnost kombiniranja postojećih elemenata na nove načine. U tom procesu često stječemo i nove uvide – uvid je spoznaja koja nam nije bila dostupna na prvi pogled, nego tek kad smo bolje proučili ili drugačije povezali postojeće podatke. Sve najveće svjetske kompanije s ponosom ističu da je kreativnost jedna od njihovih kvaliteta, i koriste je tako da kreiraju proizvode koji su intuitivni, tehnološki dorađeni ali i lagani za korištenje, te na autentičan način drugačiji od drugih. Također, koriste je kako bi prepoznali neku našu potrebu dok je još u začetku, i za nju našli inovativno rješenje. Kako bismo stari problem riješili na novi način, često koristimo nekonvencionalne metode izazivanja novih asocijacija, kao što su pisanje, skiciranje, korištenje boja, igranje uloga, storytelling … i različite drugačije modele neverbalne komunikacije, za koju ste, kao ljudsko biće, prirodno kapacitirani. Uostalom, ovakav način korištenja kreativnosti već susrećete na svakom koraku jer vam se njime, kao klijentu, obraćaju druge kompanije.
 • smatrate da vam razvoj proizvoda / usluga nije potreban, već želite samo dobar marketing
  • Kako su razvoj proizvoda /usluga, design thinking i dobar marketing povezani?
   • Proces kojim ćemo proći je osnova za osmišljavanje dobre, duboke i vrijedne marketinške poruke. Kako pri razradi ideje pronalazimo načine kako saznati što naša publika stvarno o njoj misli i osjeća, naš iskreni interes za ljude za koje radimo dovesti će nas do toga da ćemo ih zaista upoznati, čuti jezik kojim govore, što je to što im je važno i kako bi izgledalo idealno rješenje njihovog izazova. Da, to je proces koji traje duže nego primjena jednostavnih i ponekad stereotipnih marketinških rješenja. Ono što je kod jednostavnih rješenja rizično je što mogu generirati i probleme koji mali poslovi teško podnose kao što su: biti jedan od mnogih sličnih i s time si smanjiti mogućnost isticanja od drugih, imati razliku između onoga što radimo u živo i onoga što komuniciramo online, što zbunjuje ljude, imati samo jednu jednostavnu ponudu, a ne cijelu razrađenu paletu ponude, misliti da smo pogriješili ili da s našim znanjem i vještinom nešto ne valja ako od prve ne postignemo željeni rezultat, nemati potpuno razumijevanje naše kalkulacije, svih troškova i dobiti koja nam na kraju ostaje…

Radionicu vodi Dijana Novak Krešić, arhitekt, NLP master coach, executive coach, design thinking coach.

Voditeljica je autorica svih materijala koje ćete na radionici dobiti: 2 kompleta coaching kartica (procesnih i inspirativnih), iQUEio+ mobilne aplikacije i skripte.